Matematik

Hjælp

23. oktober 2008 af Zerling (Slettet)

Betragt det generelle udtryk for eksponentialfunktionen y= a^x hvor a > 0.
Gør rede for, at enhver eksponentialfunktion kan skrives som y=e^k*x , hvor k = en konstant, som er forskellig fra 0.
Gør dernæst rede for eksponentialfunktioners monotoniforhold ved hjælp af monotonisætningen.
(Vink: del op i 2 tilfælde: ét hvor k > 0 og ét hvor k < 0).
 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2008 af mathon

y = ax = eln(a)*x hvor a > 0


Svar #2
23. oktober 2008 af Zerling (Slettet)

Tak for det:)


Svar #3
23. oktober 2008 af Zerling (Slettet)

Er der ingen mellemregninger eller noget andet? Er det bare svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

ex og ln(x) er hinandens inverse funktioner, så det der er gjort er: For givet a>0 og x vilkårlig er

y=a⇔ ln(y)=ln(ax)=x*ln(a) ⇔ eln(y)=eln(a)*x ⇔ y=eln(a)*x


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.