Kemi

Koncentration

23. oktober 2008 af EvilHomer15 (Slettet)

Dav, jeg har en opgave med koncentration og ligevægt her:

For ligevægten PCl_5(g) <--> PCl_3(g) + CL_2(g)

er K = 46.9 ved 700 K

10g PCl_5  spærres inde i en tom beholder hvis rumfang er 2.5 L. Temperaturen holdes konstant på 700 K.

a) Beregn koncentrationerne af PCl_5(g), PCl_3(g), CL_2(g)   når ligevægten er undtrådt


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Hint: Opstil ligevægtsbrøken, denne er lig 46,9 ved 700K, beregn koncentrationen af PCl5, hvormed de andre burde kunne beregnes (de har ens koncentration)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2008 af mathon

M(PCl5) = 208,24 g/mol
n(PCl5) = (10 g)/(208,24 g/mol) = 0,048022 mol
c(PCl5)formel = (208,24 g/mol)/(2,5 L) = 0,019209 M
c(PCl5)aktuel = (0,019209-x) M
 

PCl5(g)         <--->   PCl3(g)    +   Cl2(g) med ligevægtskoncentrationerne
0,019209-x                x                  x
 

hvoraf
[PCl3]*[Cl2]/[PCl5] = Kc

x*x/(0,019209-x) = 46,9 og 0≤x≤0,019209

med løsningen
x = 0,019201

hvoraf
[PCl5] = 0,019209-0,019201 = 8*10-6 M
[PCl3] = [Cl2] = 0,019201 M


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2008 af mathon

rettelse til
#2's linje 3

c(PCl5)formel = (208,24 g/mol)/(2,5 L) = 0,019209 M  

--->

c(PCl5)formel = (0,048022 mol)/(2,5 L) = 0,019209 M


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.