Matematik

Lidt byggeri hjælp ville være lovely

23. oktober 2008 af nadja89 (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg sidder med et lille problem,

Min opgave består af to spørgsmål:

Hvad koster det at bygge 10 etager i en skyskraper?

•K=450+0,5x(x+1) -> K=450+0,5-10(10+1)=505 mill. kr.

Men nu kommer problemet:

Hvor mange kan man bygge for 756 mill .kr.?

her jeg så gået i stå, jeg skal jo regne ud hvor mange det giver, det skulle gerne give 24, for det er jeg kommet frem til ved at tjekke på lommerregneren fra 505 mill. kr.

Håber altså virkelig der er nogle der lige hurtig kan hjælpe :)

på forhånd tak

//Nadja


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Du skal indsætte 756 på K's plads og isolere x.


Svar #2
23. oktober 2008 af nadja89 (Slettet)

okay hvor skal de stå, på hvilken side af lighedstegnet??


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

756=450+0,5x(x+1)

Og så skal x isoleres.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Eller rettere du får en andengradsligning som du skal løse.


Svar #5
23. oktober 2008 af nadja89 (Slettet)

Sådan at der står:

756 mill. =450+0,5+1=x^2 eller hvad. er virkelig forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

756=450+0,5x(x+1)

756=450+0,5x^2+0,5x

756=0,5x^2+0,5x+450

Som du løser som en sædvanlig andengradsligning.


Svar #7
23. oktober 2008 af nadja89 (Slettet)

mange tusind tak :)

Undskyld hvis jeg er lidt dum :D


Skriv et svar til: Lidt byggeri hjælp ville være lovely

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.