Andre fag

Efter 3.g...

15. oktober 2004 af *A* (Slettet)
Hvad har i tænkt jer at lave efter 3.g. Gå direkte videre til studierne eller tage jer et sabbat år. Hvis ja, hvad har i så tænkt jer at lave?

Overvejer selv noget udenlandsrejse incl sprogskole

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2004 af frodo (Slettet)

Jeg har tænkt mig at tage et sabbatår og få tjent nogle penge.

Har et fedt studierelevant job,som jeg håber på at få. Hvis det kunne lade sig gøre ville det jo være totalt fedt!

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Rejser efter planen et år til England for derefter at vende hjem til det dejlige, idylliske Jylland. Jeg vil her studere økonomi på AU.

Svar #3
15. oktober 2004 af *A* (Slettet)

Hvad vil du lave i England, studere, arbejde, sprogskole eller "ingenting"

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

har selv taget et sabbat-år, hvilket jeg også ville foreslå praktisk talt alle andre at gøre. der er mange, der er fast besluttet på at skulle direkte i gang med at studere, men jeg synes det er rart og tiltrængt at prøve noget andet end skole efter 13 år... jeg kan godt forstå, at det måske er meget rart at komme direkte i gang, så man ikke "glemmer det hele" (overdrivelse fremmer forståelsen), men man skal vel også prøve noget andet!! en fra min klasse ville direkte i gang med at studere medicin (ikke ulig mange herfra =D) som 18 årig, fordi; "så var hun tidlig færdig, og så kunne hun komme ud og se verden...". fint nok, men når du først er 25+, så har man mange andre ting at tænke på end at rejse verden tynd...

pt. er jeg ansat som kontorfunktionær v. københavn kommunes bibliotekers særafdeling - den opsøgende afdeling, hvilket måske ikke er verdens mest studierelevante arbejde (planlægger film- og medievidenskab på KU), men det giver mange andre kompetencer (synes jeg): ordenssans, organisering, overblik over litteratur, arbejde med mennesker (en kliché, men sådan er det), etc... plus at jeg får en god løn =D havde først tænkt mig, at jeg ville ud og rejse for pengene (sprogskole lige som dig!), men har indtil videre besluttet at "opmagasinere" dem, så jeg i stedet kan komme ud og studere et eller andet sted uden nødvendigvis at skulle pådrage mig en enorm studiegæld...

men helt konkret: synes at udlandsrejse inkl.sprogskole lyder som en god ide, du kan jo eventuelt arbejde som noget, mens du er af sted og på den måde optjene kvote 2 point... (siger slet ikke, at du har bruge for dem, men hvis du nu kan få dem med i købet, hvorfor så sige nej tak? ved desuden godt, at vi HAR diskuteret kvote 2...). hvilken slags sprogskole havde du overvejet? havde selv tænkt på 3.g en gang til, men det er vist næsten umuligt at kooordinere (forskellige skolesystemer), og første år på universitetet lød lidt overdrevet i forhold til, at jeg også skulle kunne slappe lid af =)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Hmmmm... Jeg stiller mig lidt uforstående overfor de, der tager sabbat-år (-;

Jeg søger ind på medicinstudiet på KU lige efter 3.g og starter feb. 2006.

Ventetiden bliver nok brugt på noget arbejde eller army-tjans..

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Afhængigt af hvor du vil hen kan sprogskole være nødvendigt eller ej.

Hvis du regner med at rejse til England, så tag da job på et hotel og tjen kassen* istedet for skole. Flere af mine venner har gjort det og de blev temmeligt habile til at tale engelsk ;)


*Pga. den lave skat i England når man tjener mindsteløn. Du kan med held nøjes med 8% skat :)

Svar #7
15. oktober 2004 af *A* (Slettet)

Ja synes umiddelbart også at 1. år på uni (i udlandet!) lyder alt for anti-afslappende i forhold til at det er et sabbatår. Men havde forestillet mig noget højskole agtigt noget i Frankrig (havde begynderfransk i 1 og 2.g og klarede mig udemærket!)hvor jeg havde lidt forskellige kurser om noget "hyggeligt" og så nogle fransk kurser og så boede jeg sammen med en masse fra andre lande (men da gerne lidt danskere) så jeg ligesom kom ud og klare mig selv (også en kliché her!) For føler mig måske studiemæssigt parat til at studere videre men ikke mentalt, føler at jeg er slet ikke er "voksen" nok til at studere lige nu.

Svar #8
15. oktober 2004 af *A* (Slettet)

#6 8% i skat det lyder ret vildt!
Cool idé, men hvor lav er lønnen så?
For så vidt jeg husker så er det også rimelig dyrt i England

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Altså dem jeg kender de arbejde og boede (tricket, så sparer man en del) på et hotel i London forstaden Gatwick. De var der over et halvt år så de skulle ikke betale dansk skat, og fordi de havde en meget lille årsindkomst, og fordi de var fra danmark, endte de med kun at betale de 8% som er en form for nation healthcare.

Tror det var 55kr i timen, men jeg er ikke sikker, og så er kost og logi betalt.

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

Jeg har såmænd taget den dirkee vej fra folkeskolen videre til handelsgymnasiet og så direkte videre til handelshøjskolen. Hvorfor spilde sin tid?
Det er jo det regeringen vil have, vi unge skal gøre, så et liberalt geni som Kalle burde da også tage den direkte vej:) Og netop derfor fatter jeg ikke, hvorfor jeg skal spilde min tid i hæren. Men den diskussion har vi haft. Er bare stadig bitter som en Gammel Dansk over at skulle hoppe rundt og lege i mudder!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. oktober 2004 af zIOn (Slettet)

Jeg mener også at det er noget som SR har opfordret til da det jo samfundsøkonomisk er det bedste.

Jeg planlægger selv at læse medicin når jeg har fået den halvdyre hue (ja ja, whine), men da jeg pt. er 17 år bliver jeg vinterstarter, og denne tid vil jeg udnytte i Brasilien og måske USA.

Jeg synes at det er som at skyde sig selv i foden at tage et sabbatår kun for at arbejde, fordi man kan jo når man er færdig med at studere tjene langt mere end som ufaglært!

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Sommer 2005: Enten Oxford eller KU - sidstnævnte er "sikkerhedsnettet".
Studie: Physics and pliosophy eller matematik/fysik.

Fascinerende...

Min Anti-Krist ønsker at læse på KU.

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. oktober 2004 af KemiKasper (Slettet)

KU er nice, H. C. Ørsted Instituttet er et dejligt sted ;)

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. oktober 2004 af Damon (Slettet)

Jeg skal i milli og derefter kunne jeg godt tænke at få et studierelevant job (hvis jeg da bare kunne vælge mellem farmaci, neurologi eller filosofi) og leve livet lidt med en god slat penge og få læst og besluttet mig til, hvad jeg vil med mit liv.

Det skulle eftersigende være dumt at vænne sig til at have mange penge, men efter 3 år stortset kun med su'en kunne det være rart at prøve at have nogle penge - det er sgu dyrt at være narkoman.

Brugbart svar (0)

Svar #15
15. oktober 2004 af Spasser (Slettet)

goddag.. jeg har et lille problem..

Hvis man deler en lagkage i 7 dele.. hvor mange dele får man såeh???


Er nemlig i tvivl...:D


Ses Svar hurtigst som muligt...!!!

Brugbart svar (0)

Svar #16
15. oktober 2004 af Jolly (Slettet)

Spasser - hvor gammel er du??

Brugbart svar (0)

Svar #17
15. oktober 2004 af 7419 (Slettet)

Jeg har dropppet at blive cand.polit. Det er sku for nederen' når det kommer til stykket... Så jeg vil enten ind at studere noget andet samfundsvidenskabeligt ved KU eller PPE ved Oxford, hvis det kan lade sig gøre. I hvert fald bliver der ikke noget med nogen sabbatår!

Brugbart svar (0)

Svar #18
15. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

#17: Jo, men er man dygtig, kan det blive særdeles profitabelt. Mange af erhvervslivets topchefer er cand.polit`er. Hvis ikke jeg skulle læse medicin, ville jeg nok læse økonomi...

Brugbart svar (0)

Svar #19
16. oktober 2004 af 7419 (Slettet)

#18: Spørgsmålet er bare hvad man synes er vigtigt. Er det virkelig dét værd at studere økonomi i 5 år, hvis ens eneste interesse i studiet er en evt. gulerod efter endt kandidatgrad? Jeg tror, at jeg ender med - om end noget "naivt" - at vælge efter interesse og ikke lovende fremtidsudsigter. Hermed ikke sagt, at det er umuligt at interessere sig for økonomi - jeg gør det bare ikke :)

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. oktober 2004 af 7419 (Slettet)

#18: Hvorfor vil du gerne læse medicin?

Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste

Der er 114 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.