Kemi

forklaring?

24. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

C3H6 + O2 --> CO2 + H2O

Jeg har fået hjælp af Mathon til: 2 C3H6 + 9 O2 --> 6 CO2 + 6 H2O

C3 + C = 2C3 og så H6

Men hvordan er han kommet til de 9 O2 ?

Jeg får det til:

O2 + O2 + 2O og det er 4 O • 2 O = 8 O ?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2008 af mathon

se #8
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=589550


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

2 C3H6 + 9 O2 --> 6 CO2 + 6 H2O

Dette er ganske korrekt afstemt, og hvis du ikke tror på at oxygen-atomerne stemmer, kan du bare tæller på hver side af lighedstegnet.

Det er 9*2 oxygen på højreside = 18 oxygen

I vand er det 6*1 oxygen (fordi der er seks vandmolekyler) og i carbonoxiden er der 6*2 oxygen => 6+12=18 oxygen

Så oxygen-atomerne stemmer!


Skriv et svar til: forklaring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.