Matematik

ligninger

24. oktober 2008 af npm (Slettet)

Kan nogen opstille ligninger for flg 3 opgaver? På forhånd tak.

1) Der bliver solgt 350 billetter til en kamp. voksenpris 50 kr, børnepris 30 kr. Samlet billetindtægt: 15500 kr. Hvor mange børnebilletter blev der splgt?

2) Et hoold taber på 2 sæsoner 9 kampe. Spiller 36 kampe ialt, der giver samlet 48 point. Hvor mange lkampe vandt holdet når man får 2 point for vunden og 1 p for uafgjort kamp?

3) Et antal personer skal deles ligeligt om at betale et beløb. Hvis hver person betaler 870 kr mangler der 20 kr i at beløbet er betalt. Hvis hver bataler 880 kr er der 40 kr for meget. Find beløbet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Nr. 1 kan skrives som:

v + b = 350 (v er antal voksne b er antal børn)

50v + 30b = 15500


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2008 af qspace (Slettet)

For nr. 2 opstiller du to udtryk

v=antal vundet kampe

u=antal uafgjorte kampe

u+v=27

2v + 1u = 48     (idet der ikke fås point for at tabe en kamp)

For nr. 3 kan du opstille to udtryk.

x= antal personer

y=beløbet der skal betales

870 x +20=y

880 x -40 = y


Svar #3
25. oktober 2008 af npm (Slettet)

tak for svarene. Kan I også løse ligningerne?mvh


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2008 af mathon

I:  v + b = 350
II: 50v + 30b = 15500.............I multipliceres med -30

III: -30v - 30 b = -10500
II:  50v + 30b = 15500............III og II adderes

20v = 5000

v = 5000/20 = 250

b = 350-250 = 100


Svar #5
25. oktober 2008 af npm (Slettet)

1000 tak. Jeg er en klovn til ligninger, måske er der nogen der kan løse de to andre også?

mvh

npm


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Det er der, men du kunne måske blive én af dem... Du får her en opskrift til den næste. Isolér u i u+v=27 og sæt u udtrykt ved v ind i den anden ligning på u's plads. Prøv og spørgs evt. til trinene.


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

... eller du kan bruge samme fremgangsmåde som i #4 ..... som i 2) er uhyre let ;-)


Svar #8
26. oktober 2008 af npm (Slettet)

så lykkedes det: 21 v, 9 t og 6 u.

Jeg mangler lidt hjælp til at løse den 3. opgave (find beløbet)

mvh

npm


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. oktober 2008 af qspace (Slettet)

x= antal personer

y=beløbet der skal betales

870 x +20=y

880 x -40 = y

Sæt dem lig med hinanden, fordi begge er lig med y.

870 x +20=880 x -40

og så kan du isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2008 af Rosmus skole (Slettet)

tak for det


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.