Matematik

Hjælp til tangentligningen

24. oktober 2008 af Bullemusen (Slettet)

Hej

Jeg har nu siddet i 3 timer og nøklet og forsøgt mange gang og flere forskellige måder, at udregne tangentligningen, som går gennem punktet P(-2,10) og funktionen ser således ud, f(x)=0,5x^2-2x+4, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det.

Jeg håber der er en som kan hjælpe mig, for jeg vil virkelig gerne have den løst i aften.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2008 af Isomorphician

- Find f'(x)

- Find f'(-2)

Indsæt værdierne du kender i:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0), hvor x0 er x-værdien i dit punkt


Svar #2
24. oktober 2008 af Bullemusen (Slettet)

Vil du ikke hjælpe mig lidt med hvilke tal jeg skal sætte ind hvor, for jeg forstår det slet ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2008 af Isomorphician

Prøv først at finde f'(x)


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. oktober 2008 af mathon

f '(x) = 0,5*2*x2-1-2*1*x1-1 + 0 = x-2

f '(-2) = -2-2 = -4

tangentligning:
y = -4x+b, som ved indsættelse af P's koordinater giver
b = yo+4xo
b = 10+4(-2) = 2
hvoraf

y = -4x + 2
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2008 af Isomorphician

...eller kig i #4...


Svar #6
24. oktober 2008 af Bullemusen (Slettet)

Tusind tusind tak til jer begge to.

Det giver en meget bedre forståelse af det.

Men lige en ting, i f'(x), giver det da ikke 2x-2?


Brugbart svar (2)

Svar #7
24. oktober 2008 af mathon

f '(x) = 0,5*2*x2-1-2*1*x1-1 + 0 = 1*x1-2*x0 = x - 2*1 = x - 2


Svar #8
24. oktober 2008 af Bullemusen (Slettet)

Endnu en gang tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hjælp til tangentligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.