Matematik

Hjææælp

25. oktober 2008 af nathaliee (Slettet)

hej,

Jeg har en opgave som jeg er meget i tvivl om, hvordan jeg skal løse. Den lyder således:

for hvilke(t) tal k har ligningen netop én løsning? angiv for de(n) fundne værdi(er) af k løsningen:

1) -2X^2-24x + k = 0

2) 4x^2+kx+9=0

3) kx^2+3x-6=0

løs endelig ligningen 3) for hhv. k= 3, K= 0, K= -3

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af Isomorphician

Hint:

Kig på diskriminanten


Svar #2
25. oktober 2008 af nathaliee (Slettet)

mange tak :) Men har har før prøvet med diskriminanten men for 1) bliver diskriminanten (-24)^2-4 gange (-2) gange k = 0.

så d bliver 584 gange k - kan det passe?

Jeg har bare problemer med at komme videre og isolere k..


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2008 af Isomorphician

Hvad skal diskrimanten være lig med for at en andengradsligning kun har én løsning?

Diskriminaten i 1) bliver:

d = 242 - 4*(-2)*k

d = 242 + 8k


Svar #4
26. oktober 2008 af nathaliee (Slettet)

diskriminanten skal være lig 0, hvis der kun er en løsning og dvs. at man dernæst har formlen X = -b/2a. Jeg er bare i tvivl om hvordan man isolerer kx i 3).


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2008 af Isomorphician

Hvis du erstatter d med 0 i #3, kan du sikkert se hvordan du får isoleret k


Skriv et svar til: Hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.