Matematik

u.hjælpemidler-vektoropgave

25. oktober 2008 af vinderen (Slettet)

Dette er en opgave jeg laver frivillig fra en bog,men er kommet i tvivl om én opgave.

i koordinatsystemet er der givet et punkt A(2,-2,1) og en linje l med parameterfremstillingen

x = 1 +t

y = 2 -t

z = 1 + 5t

på linjen l ligger et punkt P , som opfylder at vektor 0P er vinkelret på vektor 0A.

a) bestem koordinatsættet til P og beregn trekant 0AP.

_______________________________________________________________________________-

for at 0P er vinkelret på 0A så skal deres prikprodukt være = 0.

Jeg har svært ved at foretage mig det næste skridt i...

_____________________________________________________________________________


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Vektor OP = (1+t, 2-t, 1+5t)

Vektor OA = (2,-2,1)

Bestem t, så prikproduktet er 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2008 af peter lind

OP skal også være vinkelret på retningsvektoren for l. Dermed har du 2 ligninger med 2 ubekendte.  Dermed er OP bestemt på nær længden. Find en vilkårlig løsning v <> 0. Den vil være retningsvektor for en linie, der går gennem O og skærer linien l i P.  Find en ligning for denne linie og dernæst find skæringspunktet.


Svar #3
25. oktober 2008 af vinderen (Slettet)

naturligvis :-S

kan godt se det. tak hjælpen!!


Skriv et svar til: u.hjælpemidler-vektoropgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.