Matematik

differentialekvotienten

25. oktober 2008 af Kwarzon (Slettet)

Har f(x)= 3x^2+4x-8

Bestem differentialekvotienten når x=3

Nogen der vil hjælpe mig med en fremgangsmåde, for har mange af disse opgaver :D

Har selv prøvet med tretrinsreglen, men uden held!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af nej12 (Slettet)

  

f´(x) = 6x+4   dvs.     at når x er 3 så f ´(3) = 22


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2008 af peter lind

Brug at (k*xn)' =k*n*xn-1.


Svar #3
25. oktober 2008 af Kwarzon (Slettet)

Er det så simpelt, jeg mener bare der var en lang forklaring i min bog med DY/DX osv ...

MEN TAK!


Svar #4
25. oktober 2008 af Kwarzon (Slettet)

hvodan diff jeg : 3x-1,5 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2008 af nej12 (Slettet)

 Ja, det skulle jeg mene :D   Der bruger du bare den der hedder x^q = q*x^q-1    dvs. at 3*-1,5x^-1,5-1                

den kommer til at hedde  -4,5x^-2,5


Svar #6
25. oktober 2008 af Kwarzon (Slettet)

Tusind tak er glad for hjælpen!!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2008 af nej12 (Slettet)

 Det var så lidt ;D 


Skriv et svar til: differentialekvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.