Matematik

logaritme

26. oktober 2008 af rhiger (Slettet)

Hej.

Jeg sidder med et lille problem.

Jeg har fået en opgave der lyder således:

Grafen viser et plot af sammenhørende værdier af logaritmen til antal træer N og logaritmen til stammernes diameter D.

a) benyt grafen til at vurdere antal træer med en stammediamer på 100cm.

Jeg har fundetlog(100)=2

aflæst på grafen at det svarer til 0,75. men det er jo ikke antal træer da grafen viser logaritmen til antal træer. Jeg kan ikke bare finde log(0,75) da det giver -0,12, men hvad skal jeg så gøre? findes der en omvendt logaritme eller sådan noget? eller kan jeg løse det ved at sige log(x)=0,75?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg forstår ikke helt din opgave, men den omvendte logaritme til 10-tals logaritmen (log) er 10^.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af mathon

log(N) = a*log(D) + log(b)

antilog(log(N)) = antilog(a*log(D) + log(b))

N = antilog(log(Da)*antilog(log(b))

N = Da*b eller skrevet

N(D) = b*Da

......................................................................

antilog(y) = 10y


Svar #3
26. oktober 2008 af rhiger (Slettet)

Dvs at svaret er 10^0,75?


Svar #4
26. oktober 2008 af rhiger (Slettet)

og lige endnu et spørgsmål snakker vi her om en potensfunktion eller en eksponentielfunktion?


Svar #5
26. oktober 2008 af rhiger (Slettet)

Eller det er jo egentlig nok en lineærfunktion, da det danner en retlinie? men kan det være det når vi snakker om logaritmer?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2008 af mathon

a = (log(N2)-log(N1))/(log(D2)-log(D1))

log(No) = a*log(1) + log(b)

Log(No) = log(b) hvoraf

b = No


Svar #7
26. oktober 2008 af rhiger (Slettet)

okay mange tak.

hvis der er snakke om logaritmer kan det så være en lineær funktion? eller er det en eksponentielfunktion eller potensfunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2008 af mathon

hvis
N(D) = b*Da  skrives

f(x) = b*xa

taler vi så om potensfunktion eller om eksponentialfunktion?


Svar #9
26. oktober 2008 af rhiger (Slettet)

så må det være en potensfunktion:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2008 af mathon

...sådan!


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.