Matematik

omdrejningslegeme

26. oktober 2008 af uskis (Slettet)

Hej.

Jeg kender formlem for at bestemme et omdrejningslegeme. Men i dette tilfælde er punktmængden som roteres begrænset af to grafer og x-aksen:

Linien med ligningen , x-aksen og grafen for f(x)=(2*3)^(1/2) begrænser en punktmængde M. Når M roteres om x-aksen fremkommer et omdrejningslegeme. Bestem rumfanget af dette omdrejningslegeme:

Hvordan bruger jeg formlen i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Det er nemmere hvis du ikke skjuler linjens ligning.

Du skal nok benytte formlen to gange og derefter trække to rumfang fra hinanden.


Svar #2
26. oktober 2008 af uskis (Slettet)

hov sorro lininien med ligningen x=3 .. 3 skal sættes ind i f(x)

Ja det giver mening, så skal jeg først finde omdrejningslegemet af liniens ligning, og detefter trække den anden fra


Svar #3
26. oktober 2008 af uskis (Slettet)

Har endnu et spørgsmål, dog til en hel anden opgave.

men vil finde stamfunktionen til f(x)=x*(3-x)¨1/2

(¨1/2 eskriver jeg í stedet for kvadratrodstegnet)

Men når jeg vil finde stamfunktionen på min lommeregner forsvinder x i resultatet, det dur ikke når jeg vil bruge stamfunktionen til at finde et areal


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Svært at svare på. Du må trykke galt på din lommeregner.

Stamfunktionen til f(x)=x·(x-3)0,5 er F(x)=2(x-3)1,5·(x+2)/5.


Skriv et svar til: omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.