Kemi
stofmængde
16. oktober 2004 af
gah (Slettet)
Er der en kemichamp der lige gider bekræfte eller afkræfte dette:
'hvor mange mol Ca er der i 5,00g CaCl2'?
Er det noget med n=(1/2)*(m/M) ?
da Ca2+ + 2Cl- -> CaCl2
altså: 0,5 * (5/110,984) = 0,0225mol?
'hvor mange mol Ca er der i 5,00g CaCl2'?
Er det noget med n=(1/2)*(m/M) ?
da Ca2+ + 2Cl- -> CaCl2
altså: 0,5 * (5/110,984) = 0,0225mol?
Svar #1
16. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)
hvor mange Ca går der til CaCl2?
opskriv et skema hvor du stiller forholdet mellem Ca og CaCl2 op mht. masse, stofmængde og molarmasse.
(beklager hvis det lyder lidt rodet, det er nemmere at tegne det...)
spørg endelig hvis du er tvivl!
opskriv et skema hvor du stiller forholdet mellem Ca og CaCl2 op mht. masse, stofmængde og molarmasse.
(beklager hvis det lyder lidt rodet, det er nemmere at tegne det...)
spørg endelig hvis du er tvivl!
Svar #2
16. oktober 2004 af gah (Slettet)
altså 1:1 ?
Vil det sige at stofmængde af CaCl2 er den samme som Ca?
Vil det sige at stofmængde af CaCl2 er den samme som Ca?
Skriv et svar til: stofmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
