Matematik

Geometri opgaver på C-Niveau

26. oktober 2008 af Kiaiko (Slettet)

Halløj.

Håber der er nogle der kan hjælpe mig. Har siddet i tre timer i dag, og prøvet at løse de her to opgaver som jeg har for til i morgen, men det giver absolut ingen mening for mig.

Den ene opgave lyder: I trekanten ABC er |AC| = 48, |AB| = 12, og arealet af trekanten er 102.

Jeg har dog fået yderligere oplysninger efter at have løst noget af opgaven: Højden fra B på siden AC = 4,25. Og vinkel A = 20,7.

Nu skal jeg så finde de resterende vinkler i trekanten, og finde længden BC. Og har absolut ingen idé om hvad fanden jeg skal gøre. Har som sagt siddet i ca to timer, og kigget rundt på nettet efter ligninger der kunne hjælpe mig, kigget i bogen og det hele, men intet der har kunne hjælpe mig. Eller jo, på en side i bogen står der faktisk at hvis trekanten ikke er retvinklet, burde det ikke indgå i C-Niveau pensum, men det gør det åbenbart.

Og en anden opgave jeg ikke kan finde ud af: Det oplyses at længden af siden AB er 20, længden af siden BC er 15, vinkel DBC er 30*, og vinkel C er ret.

Jeg skal finde vinklen ABD, og arealet af trekant ABD. Jeg har fundet siden AC hvilket er = 13,2.

(Det skal lige siges at dette er to trekanter i en. En stor retvinklet trekant, med D der skær igennem trekanten sådan det bliver en retvinklet trekant, og en smal vilkårlig trekant.

Så jeg beder at der er nogen der kan hjælpe mig med disse to opgaver, og hurtigt, eftersom jeg virkelig bare ikke kan finde ud af det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2008 af peter lind

Første opgave: Du har en trkant med 2 sider og en mellemliggende vinkel. Så kan du finde den manglende side ved brug af udvidet pytagoras.


Svar #2
26. oktober 2008 af Kiaiko (Slettet)

Care to explain?

Hvordan gør jeg det? Har slet ikke styr på nogle af de her ting, så ligninger ville være en kæmpe hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2008 af peter lind

Kender du ikke udvidet Pytagoras?


Svar #4
26. oktober 2008 af Kiaiko (Slettet)

Det kan jeg ikke just prale af, så nej, det gør jeg ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2008 af peter lind

a^2+b^2 -2abcos(C)=c^2


Svar #6
26. oktober 2008 af Kiaiko (Slettet)

Æhm hvad vil 2abcos (C) sige? Jeg ved jo heller ikke hvad vinkel C er :S Synes virkelig ikke det her virker som matematik på C-niveau, eftersom alt det andet matematik vi har lavet her indtil videre slet ikke har været som dette.


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Højden fra B til AC deler din trekant i 2 retvinklede trekanter ... arbejd med dem ... du behøver ikke at bruge formlen i #5


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

2abcos(C)=2*|a|*|b|*cos(C)


Skriv et svar til: Geometri opgaver på C-Niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.