Matematik

andengradsligning

26. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

2 (x – 1) (x + 4) = 0

2x^2 + 4x + (-1x) - 4 = 0
 

2x^2 + 3x - 4 = 0

hvad nu, skal jeg flytte 4 på den anden side?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

nulreglen

x-1=0 x=1

x+4=0 x=-4


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af nynoe (Slettet)

x=(-b ± KVROD(d))/2a

d= b^2-4ac
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Som 2 siger x=(-b±√b2-4ac)/(2a) men dette er ikke nødvendigt, d du bare kan anvende nulreglen


Svar #4
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

her kan jeg ikke bruge o reglen, og den har jeg mange af.

Hvad skal jeg så gøre,, 

 -x^2 + 6x – 9 = 0

jeg ved at a = -x^2 , b = 6x og c = -9

d = 6x^2-4*(-x^2)*(-9) er det sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

d=62-4*(-1)*(-9)=36-4*9=36-36=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Har du aldrig løst andengradsligninger før? det er konstanterne a,b og c der skal anvendes i beregningen af d - IKKE x


Svar #7
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

nå ok. den formel kan jeg benytte til resten :) tak for hjælpen


Svar #8
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

nej, det er min første gang. Har kun haft på c niveau og der er vist stor forskel på b niveau nu.

så det meste er nyt, men bare man kender formlen, så skulle man gerne huske det og dermed løse resten. Det er tit metoden som først skal på plads.. Alt er nyt i andengrads -  det har jeg overhovedet ikke haft.


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.