Matematik

andengradsligning

27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Bestem de tal a, for hvilke ligning har netop en løsning når : 3x^2 + ax + 12 = 0

hvad vil det sige? At jeg både skal finde a og x nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

d = a2 - 4 * 3 * 12

d = a2 - 12 * 12

d = a2 - 144

Der står i din opgave, at der netop er en løsning, hvorfor vi kan slutte at d = 0, derfor

a2 - 144 = 0

a2 = 144

a = 12 v a = -12


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

hmm,, jeg synes nu jeg fejler.....!


Svar #3
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

ok de andre udregnes på samme måde.. men den her er anderleds.


x^2 = – a

kan det passe at det bare er

x = kvadratrod af -a


Og hvorfor fejler du :O


Svar #4
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

....og kvadratrod af a altså negativt og positivt


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

skrev det hurtigt ind og det virkede forkert :D



Svar #6
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

: D nååå.. det er for det mindste rigtigt : P


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2008 af mathon

#2

...du fejler ikke
men forvirres måske lidt af, at finde "to løsninger, når du søger én"

men det er en sproglig sammenblanding af tingene:

1) du undersøger for hvilke a, ligningen 3x2 + ax + 12 = 0 har netop én løsning
og
finder ganske rigtigt
a = -12  v  a = 12

2)  der er således tale om ligningerne
3x2 - 12x + 12 = 0 med løsningen x = +2
3x2 + 12x + 12 = 0 med løsningen x = -2

hver i sær med  netop én løsning/dobbeltrod
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2008 af mathon

...lidt kort formuleret
ligningen
3x2 + ax + 12 = 0
grener ud

i
ligningerne

3x2 + (±12)x + 12 = 0


Svar #9
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

jep takker..


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.