Fysik

Tyngdeacceleration

27. oktober 2008 af nunu1989 (Slettet)

Hej.......

Hvordn finde man tyngdeaccelerationen ved ækvator på Saturn, hvis man kende masse og radius ved ækvator og afstanden fra jorden.?

masse= 568,46*1024 ´kg

Radius ved ækvator= 60268 km

afstand fra jorden= 1195,5*106 km


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Benyt Newtons formel for tyngdekraft.

F=G*m*M/r2

Hvis det er den resulterende kraft, er F=ma


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad skal du bruge afstanden fra jorden til?


Svar #3
27. oktober 2008 af nunu1989 (Slettet)

Dvs. at

a =  G*m*M / r2 / m

a = F/m


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, så m'erne går ud med hinanden.

a=GM/r2


Svar #5
27. oktober 2008 af nunu1989 (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Tyngdeacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.