Fysik

El

27. oktober 2008 af Mupe (Slettet)

Nu er jeg i den nedern situration at jeg har brug for 112 hjælp til El ..

Har denne opgave

Et batteri har en hvilespænding på 4,5 V. Batteriet forbindes til en pære med resistansen 8,00 ohm, når den lyser. Polspændingen er 4,35 V.

a) Bestem elementets indre resistans

b) Hvilken effekt afsættes på pæren og i elementet?

c) Hvor stor en procent del af effekten afsættes i elementet?

Nogen der vil hjælpe mig, fatter kegle af det :o)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af mathon

a)
Ri = (Uo/Up - 1)Ry

b)
Py = Up2/Ry
Pi = Ui2/Ri = (Uo-Up)2/Ri =  (Uo-Up)2/((Uo/Up - 1)Ry)

c)
Pi/P = (1-(Up/Uo))2*(1+(Ry/Ri))


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2008 af mathon

...men det er ikke til at vide, hvilke formler du kender...


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af mathon

...men

Uo = (Ri+Ry)*I = (Ri+Ry)*(Up/Ry)
hvoraf

Ri+Ry = (Uo/Up)*Ry

Ri = ((Uo/Up) - 1)Ry
 


Skriv et svar til: El

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.