Matematik

forskrift

28. oktober 2008 af seriøs (Slettet)


Jeg skal bestemme en forskrift for h, idet graden er 3 (tredjegradspolynomiet), og koefficienten til x^3 er 1.

f(x) = x^3 + x ?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af mathon

f(x) = x3 + bx2 +cx + d


Svar #2
28. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

det er forskriften. x^3 er graden, men hvad er bx^2, cx og d?

hvad vil det så sige, at koefficienten til x^3 er 1

1 = ? er 1 cx?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

koefficienten til x^3 er 1

sammenlign med:

f(x)=ax^3+bx^2+cx+d, her er a=1 jf. ovenstående, hvorfor h er givet ved:

h(x)=x^3+bx^2+cx+d (de andre konstanter får du intet oplyst om, hvorfor dette er et fuldbyrdigt svar)


Svar #4
28. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

ok, tak for svaret, .. det vil altså sige at koefficienten til x = a ?

Det troede jeg nemlig ikke, men hvordan finder jeg ud af der er tale om de andre konstanter (b og c)?

Er det sådan, at jeg altid skal bruge denne funktion : f(x) ) x^3 + bx^2+cx+d , når det handler om polynomier? ... og selvfølgelig ændre bogstaverne eller graden.
 


Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.