Historie

Det jødiske folks historie

17. oktober 2004 af Yuriana (Slettet)


Er der nogen, der kan give mig nogle rigtige gode links eller måske bog titler?

Jeg leder nemlig efter en omfattende side om jødernes historie fordi jeg er gået i stå med resten af min research og min report.

Håber i kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Well, hvor langt vil du tilbage? Det er jo et _yderst_ omfattende emne at gå igang med, og med hvad beskæftigere du dig nærmere? Jødeforfølgelser, Zionisme, den tidlige historie (Kaana?), jøderne efter Templets ødelæggelse? (osv osv osv osv)..?
Vil yderst gerne hjælpe! :D

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2004 af Marcus (Slettet)

Du kan evt. starte med at kigge i et leksikon, det er altid en start :)

Svar #3
17. oktober 2004 af Yuriana (Slettet)



Faktisk så meget jeg kan finde.

Min lærer forventer jeg har noget godt at fremlægge :D

Kan i hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Jamen, fra hvilket synspunkt? Du kan umuligt sige det hele - skal det være en saglig, objektiv gennemgang af det hele?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2004 af Slacz Maci (Slettet)

- og btw.. www.fuckinggoogleit.com ;)

Svar #6
18. oktober 2004 af Yuriana (Slettet)

Alså, jeg tænkte bare lidt af hvert hvis der er så mange synspunkter... sorry jeg spurgte.

Og jeg har søgt på google om jeg må be!!!

Men det hjalp alså ikke så meget som jeg troede.

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2004 af fjumregoj (Slettet)

http://www.sa.dk/lao/godehistorier/Joedefejden/jfforside.htm


http://www.rambam.dk/index.htm

Svar #8
18. oktober 2004 af Yuriana (Slettet)

Mange tak :D

Det var da noget af det

Svar #9
18. oktober 2004 af Yuriana (Slettet)

Forresten, om jødernes livssyn.

Kan jeg tage det under zionisme eller er det noget for sig selv for den inviduelle jøde?

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. oktober 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Zionisme er en ideologi - politisk!, husk at nævne at det absolut ikke er alle jøder der er zionister!
Det må være noget for hver enkel jøde, det er en stillingtagen man har når man konverterer/bliver gammel nok til at sætte sig ind i den slags, det er absolut ikke sådan at man som jøde "bare er zionist - og sådan er det".

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2004 af Michael Hansen (Slettet)

En hurtig perspektivering:

I kølevandet på globaliseringen har vi oplevet en betydelig indvandring til Europa fra tredjelande. Således også i Danmark hvor den altovervejende majoritet af flygtninge og indvandrere har islam som fællesnævner på tværs af nationalitet og etnisk tilhørsforhold.

De seneste 10-15 år har dette givet anledning til en ophedet debat i medierne.

Debatniveauet har været stærkt svingende, og nogen af os husker fx stadig med stor forundring da en af brødrene Behnke fra Fremskridtspartiet, i sin tid udtalte noget i retning af at somaliske flygtninge skulle hjemsendes og han da var ligeglad med hvordan det skulle ske. For hans skyld kunne de såmænd blive kastet ud fra et fly – og dette behøvede ikke nødvendigvis at være med faldskærm (frit ”citeret” fra hukommelsen).

Ekstra bladets reklamefremstød (læs: kampagne mod flygtninge og indvandrerne) i midten af 1900erne understøttede den udtalte polarisering mellem politiske strømninger på området og var medvirkende til at uddybe kløften mellem de dele af indvandrermiljøet, der så sig berettiget til en kronisk offerrolle i det danske samfund, og på den anden side den del af befolkningen, der så anden etnisk oprindelse og islam som et problem i sig selv.

Midt i denne udvikling, af såvel befolkningssammensætning som politisk sprogbrug, overså vi alle sammen en en lille minoritetsgruppe, der er de virkelige tabere i nutidens Danmark: de danske jøder.

Efter anden verdenskrig troede alle at det ikke kunne ske igen. Og det er ironisk nok også med henvisning til 1930ernes uhyggelige nazisme – og racismetækning at vi har (over-)beskyttet yderligtgående islamiske retninger i Danmark. Minoriteter skal nemlig beskyttes. For enhver pris!

Mange af os har imidlertid overset det forhold at den egentlige minoritet i minoriteten i Danmark nu er blevet jøderne.

På den jødiske skole i København er børnene gemt af vejen bag kæmpehegn med lås og samtaleanlæg, og der er nu flere steder i landet hvor jøder ikke længere kan bevæge sig med kalot eller andre jødiske kendetegn uden at være i overhængende fare.

I slutningen af 2003 blev det afsløret at en rapport fra EUMC (EUs center for overvågning af racisme), der konkluderede at muslimske indvandrere stod bag en stigning i antallet af angreb og overfald på jøder og ”jødisk ejet ejendom i Europa, var blevet syltet.

Konklusionen om at en bekymrende anti-semitisme var voksede frem i Europas store muslimske befolkningsgrupper var ubehagelig læsning, og det mislykkede forsøg på at gemme rapporten af vejen gav da også anledning til debat – men øjensynligt ikke refleksion.

Intet har således ændret sig og en tilsvarende rapport, der var planlagt i Danmark er således blevet kritiseret for at ville udvande undersøgelsens formål allerede inden undersøgelsen er påbegyndt.

Men undersøgelser eller ej. Hvad gør vi?

Hvornår kan en ortodoks jøde atter handle på Nørrebro uden at skulle skjule sit religiøse tilhørsforhold? Hvornår kan det det Københavnske fodboldhold med jødiske spillere igen spille kampe uden politibeskyttelse?

Mao: Hvordan vender vi udviklingen, og giver vores jødiske minoritet deres tryghed og fulde ytings- og religionsfrihed tilbage?


Mange hilsener

Michael

PS. Jeg kan i øvrigt varmt anbefale et program fra DR/P1s Radiodokumentargruppe, som har beskæftiget sig en smule med ovenstående problemstilling:

I radiodokumentaren 'Men konflikten flytter med' medvirker danske jøder og en ung dansker med palæstinensisk baggrund. De fortæller om deres syn på hinanden og deres forhold til Mellemøsten”.

God fornøjelse: www.dr.dk/p1/dokumentar/arkiv.asp?action=showartic-le&id=31635

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. oktober 2004 af Michael Hansen (Slettet)

ups! Nyt link:

http://www.dr.dk/p1/dokumentar/arkiv.asp?action=showartic-le&Page=2


Skriv et svar til: Det jødiske folks historie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.