Matematik

Differentialligninger

28. oktober 2008 af Thea15 (Slettet)

Hej

Sidder lige med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Håber der er nogen, der kan give en hjælpende hånd. Så ville jeg blive rigtig glad :)

Opgaven lyder:

En funktion f er løsning til differentialligningen

dy/dx=xy-((y^2)/x)+y+1

og grafen for f går gennem punktet P(1,2)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Hint: Indsæt dit punkt i differentialligningen, hvorfor du hermed har hældningskoefficienten for tangenten til f i netop dette punkt. b findes ved indsættelse og isolering.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2008 af mathon

tangentligning
y = (dyo/dxo)x + (yo - (dyo/dxo)*xo)


Svar #3
28. oktober 2008 af Thea15 (Slettet)

Tak for svar. Kan det passe at y=-5x+7?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2008 af mathon

nej - det kan det ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2008 af eldurum (Slettet)

y = 1(x- 1) + 2

y = 1x +1


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.