Matematik

Det haster!! Det er til imorgen!

28. oktober 2008 af Rikkes90 (Slettet)

 Hej please hjælp mig med denne matematik opgave, jeg er helt blank og skal aflevere den imorgen.

funktionen f(x)=1/2x^2-2x+4

a) Bestem ligningen for tangenten gennem røringspunktet P(-2,10)

b) Bestem en ligning for den tangent til grafen for (f), der er parallel med liningen y=2x-6

c)Bestem ligningerne for de to tangenter til grafen for (f) der går gennem det ydre punkt Q(3,-2)

Alt hjælp modtages gerne..!!!

Mvh Rikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af mathon

beregn f '(x)


Svar #2
28. oktober 2008 af Rikkes90 (Slettet)

 ja det er x-2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af mathon

tangentligning:

y = f '(xo)x + (yo - f '(xo)xo)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2008 af mathon

f '(-2) = -2-2 = -4
tangentligning i punktet (-2,10)
y = -4x + (10 - (-4)*(-2))


Svar #5
28. oktober 2008 af Rikkes90 (Slettet)

 Det hjælper ikke rigtig på min forståelse. Skal jo lige kunne gøre noget:S og det kan jeg ikke bar ved du giver mig den der, ellers tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2008 af mathon

enten du har
tangentligningen
y - yo = f '(xo)(x-xo)

eller den reducerede

y = f '(xo)x + (yo - f '(xo)xo)

er vel ikke så afgørende...


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2008 af mathon

b)

hvad skal gælde om f '(xo)
når
den søgte tangent er parallel med y = 2x-6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2008 af M;e (Slettet)

# 7
 

Hvis den tangent, du leder efter er parallel med y = 2x - 6, ved du, at de to har den samme hældning / differentialkvotient.


Skriv et svar til: Det haster!! Det er til imorgen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.