Kemi

Reaktionsskema mangan(II)chlorid

28. oktober 2008 af Ninkamus (Slettet)

Vi har en opgave, og har en del opgaver lignende den her:

1. Winkler I består af 40 g Mangan(II)chlorid, der er opløst i 100 mL demineraliseret vand. Opskriv et reaktionsskema, der viser opløsningen af Mangan(II)chlorid.

Hvordan gør jeg??

Kan ikke finde mangan(II)chlorid nogen steder, og ved ikke hvordan jeg skal lave fældningsreaktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af mathon

M(MnCl2) = 125,84 g/mol

n(MnCl2) = (40 g)/(125,84 g/mol) = 0,317864 mol

c(MnCl2) = (0,317864 mol)/(0,1 L) = 3,17864 M

MnCl2(s)   --->   Mn2+(aq)   +   2Cl-(aq)


Svar #2
29. oktober 2008 af Ninkamus (Slettet)

tak!!

bare lige et spørgsmål: Når den bundfælder burde Mn så ikke blive (s) på højre side af reaktionspilen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af mathon

MnCl2 er let opløseligt i vand (ca. 140 g / 100 mL ved 20°), så du får en umættet opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2011 af brenderlove (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2011 af brenderlove (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2011 af brenderlove (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Reaktionsskema mangan(II)chlorid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.