Matematik

Finde vinkler og længder i en trekant

29. oktober 2008 af Niclas90 (Slettet)

I en trekant ABC er vinkel B = 136,5 grader, siden a= 14,6 og siden c= 21,9

Beregn siden b
Bergn trekantens vrige vinkler

Hvordan gør jeg det ? jeg kan slet ikke huske at det med cosinus sinus osv. er der nogen som kan hjælpe mig lidt på vej ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

b2 = a2 + c2 + 2 * a *c * cos (B)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

hvor

b = √(14,62 + 21,92 + (2 * 14,6 * 21,9) * cos(136,5º))


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

efter at have bestemt værdien for b, har du 3 kendte sider samt en kendt vinkel.

du kan nu vælge at beregne med enten sinus- eller cosinusrelationer, hvor

cos(A) = (b2 + c2 - a2) / 2 * b * c

A = acos ((b2 + c2 - a2) / 2 * b * c)

(1) Beregn den sidste vinkel som vikelsum minus de kendte vinkler.

Det er flere muligheder.....

du kan også beregne vinkel C vha. cosnius og beregne vinkel A som (1)

eller

sin(C)/c = sin(B)/b

sin(C) = (sin(B)/b) / c
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2008 af mathon

eller
se
http://peecee.dk/upload/view/137698


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

#4, hold da fast!:.

tangensrelationen er jeg ikke fortrolig med.. har aldrig set den før!


Skriv et svar til: Finde vinkler og længder i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.