Matematik

differentialligning!!

29. oktober 2008 af Linda1 (Slettet)

Jeg skal gøre rede for, at funktionen f(x) = 2 e ^1/2x^2  - 1 er en løsning til f ' (x) = x f ( x) + x.

er kommet frem til at f ' (x) = 2x e ^ 1/2x^2 og det skal være lig med       x * 2 e ^ 1/2 x + x . Kan virkelig ikke se hvordan de kan være lig med hinanden og hvad jeg har gjort forkert / mangler at gøre. En venlig sjæl der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Øhm, prøv lige at sætte nogle parenteser, jeg kan ikke helt se, hvad du mener.


Svar #2
29. oktober 2008 af Linda1 (Slettet)

skriver det lige igen :) lidt mere overskueligt ..

Funktionen f(x) = 2 * e ^(0,5x^2) -1        er en løsning til            f ' (x) = x * f(x) + x :

Er kommet frem til at f ' (x) = 2 * x * e ^(0,5 x ^2) og dette skal være lig med     x * f ( x ) + x. Har så bare indsat f(x) for at se om det giver det samme nedenfor , og det kan jeg ikke få det til.. men det skulle det meget gerne.

dvs. 2x * e ^(0,5 x^2)   = x *    2 * e^(0,5x^2)     + x                   (( Får det til at give 2x * e ^(0,5x^2) -1 + x :/ ))


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af bmoter66 (Slettet)

Du har næsten regnet rigtigt, men du "mangler" -1 når du sætter ind f(x) ind i dif. ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2008 af bmoter66 (Slettet)

2x * e ^(0,5 x^2) = x * [2 * e^(0,5x^2)-1 ] + x


Svar #5
29. oktober 2008 af Linda1 (Slettet)

skrev bare forkert . der skal self stå:

2x * e ^(0,5x ^2) = x *        2 * e ^(0,5x^2) -1     + x


Skriv et svar til: differentialligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.