Fysik

Radioaktiv Henfald

29. oktober 2008 af Milliis (Slettet)

Hej allesammen, jeg har lige en opgave jeg ik rigtigt kan lave, håber virkelig at nogle kan hjælpe  

Hvor lang tid går der, inden 90% af et henfald radioaktivt stof er omdannet, når halveringstiden er 1 døgn


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

0,9*N0=N0*0,5t/T½

Sæt nu ind i formlen og isoler t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Der skal stå 0,1*N0=...... da der kun er 10% tilbage :)


Svar #3
29. oktober 2008 af Milliis (Slettet)

hmm


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Okay, du har formlen

N(t)=N0*0,5t/T½
Den står måske et sted i din bog. N er hvor mange atomer der er.

Når 90% er omdannet, må der være 10% tilbage. Derfor:

10%*N0=N0*0,5t/T½

<=>

ln(0,1)=t/T½*ln(0,5)

<=>

t=(ln(0,1)/ln(0,5))*T½

Nu kan du bare indsætte.


Svar #5
30. oktober 2008 af Milliis (Slettet)

kan det passe resultatet bliver 79,7


Skriv et svar til: Radioaktiv Henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.