Matematik

ligningen for tangenten

29. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

har lige bruge for lidt hjælp

en funktion f(x) er løsning til differentialligningen

√x*y'=x-e^(2y)

bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet p(4,0)

jeg har regnet ud at tangenthældningen i p er f'(4)=4-e^(2*0) som giver 3

hvad er ligningen for tangenten? har jeg gjort noget forkeret?

resultet burde give y=1,5x-6


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af mathon

y ' = (x - e2y)/√(x)

som
du af Daniel TA blev gjort opmærksom på for lidt siden
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=592168
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2008 af mathon

yo ' = (4 - e2*0)/√(4) = (4-1)/2 = 3/2

tangentligning:
y = (3/2)*(x-4)

y = (3/2)x - 6


Svar #3
29. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

hmm hvordan bliver (x-4) til x-6??


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#3 Hvad er (3/2)*(-4)?

svaret er -6 :-)


Skriv et svar til: ligningen for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.