Matematik

Mat .

30. oktober 2008 af CasperWL (Slettet)

Hej, jeg er gået lidt flad på dette spørgsmål.

Bestem en ligning sammenhængen mellem x og y, når det oplyses at y og x er proportionale

og at når x er 5 og y 58 ?

På forhånd tak:


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af mathon

y = k*x

k = y/x = 58/5


Svar #2
30. oktober 2008 af CasperWL (Slettet)

Tak ! det hjalp.

Men en andn ting, hvordan får du K til at opstå ?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2008 af himsen (Slettet)

En definition på en proportionalitet; "i samme forhold som". Det vil med andre ord sige; at er 2 størrelser proportionale, betyder det er der findes et tal "a", der den ene ganget a, giver den anden.

K = proportionalitets konstanten


Skriv et svar til: Mat .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.