Matematik

Omdrejningslegeme

30. oktober 2008 af freece (Slettet)

Hej, jeg vil høre om nogle kan hjælpe mig lidt.

Formen for en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen f(x)=x^0.2+a, x er i intervallet [0;1]

hvor a er et positivt tal

Bestem a, så denne skåls rumfang bliver 4.

Her er jeg i tvivl om hvordan jeg skal gribe opgaven an - kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af mathon

hvad er volumen-formlen for et omdrejningslegeme drejet en omgang om x-aksen?


Svar #2
30. oktober 2008 af freece (Slettet)

V=det bestemte integrale af f(x)^2

Men jeg kan jo ikke bare indsætte f(x) i denne formel og isolere a, fordi jeg kender jo ikke x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

... det er heller ikke x du skal finde. Integrer funktionen > indsæt grænserne > sæt udtrykket lig 4 > isoler a


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#2 π (=pi) indgår i formlen ...


Svar #5
30. oktober 2008 af freece (Slettet)

Men hvad er grænserne? Er det 0 og 1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#5 jeps


Svar #7
30. oktober 2008 af freece (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.