Matematik

Haster!!

30. oktober 2008 af katrinee-v (Slettet)

Hej alle :)

da jeg skal aflevere en matematikaflevering i morgen, haster dette ..

jeg har fået stillet en opg., som jeg simpelthen ikke kan finde svar på, da vi ikke har haft om emnet ..

håber, I kan hjælpe!

En funktion f er givet ved

f(x) = 1/x2+3x+2

a) Bestem en ligning for hver af asymptoterne til grafen for f.

En anden funktion g er givet ved

g(x) = 1/x2+3x+a

b) Bestem tallet a, så grafen for g har netop én lodret asymptote.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af mathon

f(x) = 1/(x2+3x+2) = 1/((x+1)(x+2)), x ≠ -2 og x ≠ -1

undersøg for x --> -2- og x --> -2+
lim f(x)

undersøg for x --> -1- og x --> -1+
lim f(x)


Skriv et svar til: Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.