Matematik

Integralregning

30. oktober 2008 af Karen Sørensen (Slettet)

f(x)=x*exp(x^2)-exp(x)

Bestem eventuelle stamfunktioner il funktionen f hvis grafer har linjen med ligning

y=8x-12

som tangent.

Kan jeg få et hint til, hvordan jeg i hvert fald skal starte, for er lidt blank:)


Brugbart svar (3)

Svar #1
30. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=8


Svar #2
30. oktober 2008 af Karen Sørensen (Slettet)

Skal man tage stamfunktionen til f, også finde f(x)=8, og så sætte det x ind i F(x)?


Brugbart svar (3)

Svar #3
30. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Men du skal lige have din y-værdi også, for ellers kan du ikke isolere konstanten, der fremkommer, når du integrerer.

Kan du se! Mit lille hint gav dig lige nøjagtig hjælp nok til, at du selv kunne udlede hele opgaven! Ikke brugbart. Tsk. Jeg er rystet.


Svar #4
30. oktober 2008 af Karen Sørensen (Slettet)

Hvem har kaldt det ikke brugbart? Jeg synes det var vældig brugbart:) Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Det var så lidt ;)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.