Matematik

Cirklens Areal og Omkreds

30. oktober 2008 af Woodfarmer (Slettet)

Hey, jeg har en opgave her, som jeg virkeligt har problemer med.

Opgaven går ud på at jeg skal lave en formel, for cirkels areal, udtrykt ved dens omkreds.

Nogen der har en idé til hvordan man skal gribe den opgave an?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Isoler r af udtrykket for omkredsen og indsæt i udtrykket for arealet.


Svar #2
30. oktober 2008 af Woodfarmer (Slettet)

Jeg takker for hjælpen (:


Svar #3
30. oktober 2008 af Woodfarmer (Slettet)

Kan altid være dejligt lige at få det bekræftet, for er meget i tvivl..

Altså har isoleret er, så ligningen hedder R = O / Pi*2

Så skal man bare sætte hele den formel ind på R's plads i udtrykket for arealet, og sætte den i anden?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Jep


Svar #5
30. oktober 2008 af Woodfarmer (Slettet)

Endnu engang tusind tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2008 af richterklanen (Slettet)

Jeg har forsøgt at sende et svar, men det mislykkedes af grunde jeg ikke har indflydelse på.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2008 af richterklanen (Slettet)

Ok, jeg prøver igen.

Trianguler cirklen fra dens centrum C i en masse "smalle"  ligebenede trekanter. En af disse er ABC, hvor A og B er punkter på cirkelperiferien. Lad h være trekantens højde fra C og T trekantens areal. Lad endvidere cirkelbuen AB være den mindste cirkelbue mellem A og B. Summen af alle cirkelbuerne AB er lig med cirklens omkreds 2*pi*r.

Vi har så, at T = 0,5*h*|AB|.

Hvis |AB| er meget lille, så gælder praktisk taget, at |AB| = cirkelbuen AB, og at h = r.

Så er T = 0,5*r*(cirkelbuen AB).

Cirklens areal = summen af trekanternes areal = 0,5*r*(summen af cirkelbuerne AB) = 0,5*r*2*pi*r.

Dvs., at cirklens areal = pi*r^2.


Skriv et svar til: Cirklens Areal og Omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.