Fysik

Opdrift: Argumentationsopgave

30. oktober 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

Hej,
Jeg håber på, at der er nogle der vil hjælpe mig med nedstående opgave:

En oppustet redningsvest kan i vand give en ekstra opdrift af størrelsen 150 N på den person, som bærer vesten. Man kan regne med, at rumfanget af en person med massen 100 kg er 0,098m^(3).

a) Hvor stor er opdriften på en helt nedtrykket person med massen 100 kg uden redningsvest?
Opdriften på en helt nedtrykket person med massen 100 kg uden redningsvest, er givet ved:

F=p*V*g

F=998kg/m^(3)*0,098m^(3)*9,82m/s^(2)=960,44N
 

b) Argumentér for, at opdriften på den oppustede redningsvest rigeligt kan holde en person med massen 100 kg flydende.
Det er denne del af opgaven, som jeg ikke kan finde ud af.
Jeg tænkte på, at jeg måske kunne beregne tyngdekraften på den oppustede redningsvest, altså:

Rumfanget af personen = 0,098m^(3)

Og dens masse:

m = p * V = 1,33kg/m^(3) * 0,098m^(3)=0,13 kg

Tyngdekraften på redningsvesten er:

Ftyn=m*g=0,13kg*9,82N/kg=1,28N

Hvilket vist betyder at redningsvesten IKKE synker, da tyngdeaccelerationene r større end tyngdekraften på redningsvesten.

På forhånd mange tak,
Pjuske


Brugbart svar (3)

Svar #1
30. oktober 2008 af janko (Slettet)

Hej søtte Pjuske :D

Har du mathcad ? ... så kan jeg lige sende dig opgaven :


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2008 af janko (Slettet)

Der er så mange formler og tekst, at jeg ikke gider skrive hele opgaven ind her!...


Brugbart svar (5)

Svar #3
30. oktober 2008 af janko (Slettet)

se her

http://peecee.dk/upload/view/137973


Svar #4
30. oktober 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

Hey gamle Ko :)

Jeg har ikke mathcad, men er igang med at downloade en prøve version nu. Er ikke engang sikker på, at det er det rigtige program jeg er igang med at hente ned.. Hehe :)

Pjuske


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. oktober 2008 af janko (Slettet)

det gør heller ikke noget, goat :D

linket er RTF-format! :D


Svar #6
31. oktober 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

#5) Se... Nu var du jo så godt igang med at "rose" mig i #1 - Bliv nu bare ved med det istedet for at kalde mig ged hele tiden :P

Men hey, tak for hjælpen Ko ;)

Pjuske


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

hehe :d

er da altid sød :D


Svar #8
31. oktober 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

#7) Ja... Det er jeg :) Hahah ;)


Skriv et svar til: Opdrift: Argumentationsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.