Kemi

opløselighed

01. november 2008 af camilla_jensen (Slettet)

Hej, håber nogen kan hjælpe

Beregn opløseligheden af sølvbromid i en opløsning der er mættet med sølvchlorid, og som står i ligevægt med fast sølvchlorid

Hvordan gør man


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af qspace (Slettet)

Du skal kende opløselighedsproduktet Ko for at beregne det.

For AgCl

AgCl (s) --><--Ag+ (aq) + Cl- (aq)

Ko =1,78*10-10 M2=[Ag+]*[Cl-]

[Ag+]=sqrt(1,78*10-10M2 )

For AgBr

AgBr(s) --><-- Ag+ (aq) + Cl- (aq) 

Ko=5,25*10-13 M2=[Ag+]*[Cl-]

            AgBr(s)             --><--            Ag+ (aq)                             +                 Cl- (aq)

start:     x                               sqrt(1,78*10-10M2 )                                           0

slut                                             sqrt(1,78*10-10M2 ) +x                                    x

(sqrt(1,78*10-10M2 ) +x   ) * x =5,25*10-13 M2

Den sidste ligning har kun en ubekendt x, som betegner hvor meget sølvbromid der kan opløses i Molar. Herefter kan du finde opløseligheden ved at finde molarmassen for sølvbromid og gange de to tal sammen, så enhederne passer.


Svar #2
03. november 2008 af camilla_jensen (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.