Kemi

bundfald

01. november 2008 af camilla_jensen (Slettet)

Håber nogen kan hjælpe mig

Både NO2 og N2O4 er opløselige i f.eks. tetrachlormethan. Der indstiller sig følgende ligevægt:
N2O4 (CCl4) ? 2 NO2 (CCl4)               Kc = 1,17 •10-3 M
a) I 1 L opløsning findes i ligevægt 0,025 mol N2O4. Beregn ligevægtskoncentrationen af nitrogendioxid

800 mL af en 2,4•10-4 M Ba(NO3)2 opløsning blandes med 200 mL 5•10-4 M Na2SO4 opløsning. Beregn om der dannes bundfald af BaSO4 (Ko = 1,1•10-10 M2)
 

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af mathon

{n} = {c}, da V = 1 L (moltal = koncentrationstal)

n(NO2)2/n(N2O4) = 1,17 •10-3 mol

n(NO2)2 = (1,17 •10-3 mol)*n(N2O4)

n(NO2) = ((1,17 •10-3 mol)*(0,025 mol))0,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2008 af mathon

n(Ba2+(aq)) = (0,8 L)/(2,4•10-4 mol/L) = 0,000192 mol

n(SO42-(aq)) = (0,2 L)/(5•10-4 mol/L) = 0,0001 mol

da Vfælles = 1 L er {n} = {c}

hvoraf
[Ba2+(aq))*[SO42-(aq)] = (0,000192 M)*(0,0001 M) = 1,92*10-8 M2 > Ko

ionproduktet har overskredet opløselighedsproduktet
hvorfor der dannes bundfald


 


Skriv et svar til: bundfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.