Matematik

Hjemmesider om logaritme

02. november 2008 af Izabella (Slettet)

Er der nogle som kan nogen gode hjemmesider omkring logaritme?

Andet end lige wikipedia..

Eller er der tilfældigvis en som kan fortælle lidt om logaritme..


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Overordnet er der 3 regler:

log(a)+log(b)=log(a*b)

log(a)-log(b)=log(a/b)

log(ab)=log(a)*b

(gælder selvfølgelig også for ln)

Det er tit nødvendigt at benytte i hvert fald to af disse, før man når frem til et endegyldigt resultat. Da log i gymnasiet i (næsten?) alle tilfælde er defineret som 10-tals logaritmen, vil det sige, at der også gælder:

10log(x)=x

Tillige gælder der for ln (logaritmen med grundtallet e):

elog(x)=x 

Som du nok kan se på formlerne, er logaritmener meget nyttige, thi det er den eneste måde at beregne en ukendt variabel, hvis denne står i eksponenten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2008 af c_aastrup

#1

Du mener vel eln(x) = x, ikke?

#0

Skal du bruge materiale udover regneregler? Skal du skrive en opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Jo, selvfølgelig gør jeg det. :S


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. februar 2012 af niggag123 (Slettet)

giv mig lige et eksempel på alle tre overordnede ligaritme regler


Skriv et svar til: Hjemmesider om logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.