Fysik

FOrklaring bedes!

02. november 2008 af Biochem (Slettet)

Serieloven kan findes ved hjælp af ligningen U=R*I
U= U_1+U_2

=R_1*I+R_2∗?? (fordi U=R*I)

=(R_1+R_2 )*I

R*I=(R_1+R_2 )*I

(R*I)/I=((R_1+R_2 )*I)/I

R=R_1+R_2
 

Nogen der vil forklare havad der sker fra de enkelte trin?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2008 af peter lind

Den første ligning siger, at spændingsforskellen mellem endepunkterne er lig med spændingsfaldet over hver af de 2 modstande. Kalder du spændningen til venste for V1, spændingen midt mellem de 2 modstande for V2 og spændingen til højre for den sidste modstand for V2, vil du have U1=V2-V1, U2=V3-V2 og U=V3-V1 = V3-V2+V2-V3= U1+U2.

Den anden giver du selv en god forklaring på. Det er brugen af Ohms lov. De følgende ligninger er ren matematik


Svar #2
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

Hmm ok mange tak!

Er det her efter din mening en god forklaring: http://peecee.dk/upload/view/138285
 


Svar #3
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

#1

Du hentyder til formlen U= U_1+U_2, ikke?


Svar #4
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

Opdateret: http://peecee.dk/upload/view/138286
 

Er det en acceptabelt udledelse af formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2008 af peter lind

#3 ja

#4 Ja; men der en formuleringsfejl. Du skriver U=R_1*I+R_2*i (fordi U=R*I) <-> (R1+R2)I
 

Enten skal du erstatte <-> med et = eller også ska du skrive U=(R1+R2)I

.((R1+R2)I er ikke et udsagn, og det er derfor meningsløs sammen med <->


Svar #6
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

ok, tusind tak! :-)


Skriv et svar til: FOrklaring bedes!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.