Matematik

kort udledning

02. november 2008 af lotteskat (Slettet)

hvordan kommer man frem til at:  2/ab-b2 + 2/a2+ab - 4/a2-b2  = 2/ab  ?

på forhånd tak!


Svar #1
02. november 2008 af lotteskat (Slettet)

glemte lige at tage paranteser med: 2/(ab-b2) + 2/(a2+ab) - 4/(a2-b2) = 2/(ab)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2008 af Arctan (Slettet)

2/(ab-b2) + 2/(a2+ab) - 4/(a2-b2)

=

2/(b(a-b)) + 2/(a(a+b)) - 4/((a+b)(a-b))

=

(2a(a+b) + 2b(a-b) - 4ab)/(ab(a+b)(a-b))

=

2(a2+ab + ab - b2 - 2ab)/(ab(a+b)(a-b))

=

2(a2 - b2)/(ab(a2 - b2)

=

2/(ab)


Skriv et svar til: kort udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.