Matematik

vektoropgave

02. november 2008 af -Lisa (Slettet)

i et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved:

vektor a = ( t over t+1 )

vektor b = ( - t over t +1)

bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektorene er 60 grader.

_______________________________________________________________________

Formuleringen som sådan volder mig ingen problemer, men er der nogen der kan se min evt. fejl i opgaven?

svar:

Cos(v) = (vektor a * vektor b)  / ιaι * ιbι (dvs længden af vektorene)

cos(60) = ½

ιaι = √ t2 + (t+1)2 = √ t2 + 1 +2t + t2 = t + 1 + 1,41 t +t = 3,41 t + 1

længden af vektor b har jeg så fået til det samme! altså 3,41 t + 1
 

nogen der kan bekræfte om det er forkert eller rigtigt indtil videre, da resten ikke burde være noget problem??

forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af ibibib (Slettet)

Det er ikke rigtigt.

|a|=√(2t2+2t+1). Det skal og kan ikke reduceres.

Ellers er du på rette spor.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/138401


Svar #3
03. november 2008 af -Lisa (Slettet)

#2 så ved jeg hvertfald hvordan jeg skal løse sådan et problem næste gang! :)

super godt , og tak for hjælpen.


Skriv et svar til: vektoropgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.