Matematik

Rentesregning

03. november 2008 af IamMe (Slettet)

Hej jeg kan simpelthen ikke huske hvilken formler man skal bruge til disse opgaver:

Et lån på 30.000,- skal amortiseres ved hjælp af 40 lige store ydelser. Første ydelse betales 5 år efter lånets stiftelse, og renten er 7 % halvårligt.

a) Beregn den halvårlige ydelse. (Jeg har regnet det ud til at give 5983,58907, ved bare ikke om det er rigtigt)

b) Beregn restgælden umiddelbart efter betaling af den 20.ydelse.

c) Hvor stor en del af den 20.ydelse er afdrag?

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe, da det er til i morgen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af mathon

a)
G = y*[1-(1+r)-n]/r

G = 30.000*1,079 = 55.133,78

hvoraf

55.133,78 = y*[1-1,07-40]/0,07

y = 55.133,78*0,07/[1-1,07-40] = 4.137,04

b)
1. afdrag = y-G*r = 4.137,04-55.133,78*0,07 = 276,27

restgæld lige efter 20. ydelse

restgæld20 = 55.133,78 - 276,27*[1,0720 - 1]/0,07 = 43.827,83


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2008 af mathon

a20 = a1*1,0720-1 = 999,15


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.