Matematik

Opholdsrum?

03. november 2008 af bjarkeh (Slettet)

I et bestemt opholdsrum er et gulvvarmeanlægs varmeydelse, målt i W/m2, givet ved funktionen:
f(t) = 8,92 * (t - 20)1,1, t ≥ 20.
hvor t er gulvets temperatur, målt i grader C.

Bestem varmeydelsen i opholdsrummet, når gulvets temperatur er 27 grader C.

Bestem, hvor mange procent varmeydelsen i opholdsrummet forøges, når gulvets temperatur øges fra 27 grader C til 29 grader C.

Bestem gulvets temperatur, når varmeydelsen i opholdsrummet er 90 W/m2

Bestem f'(27), og giv en tolkning af tallet..

Én der vil hjælpe med disse opgaver?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ad 1: Udregn f(27)

Ad 2: Bestemt forholdet imellem f(29) og f(27).

Ad 3: Isoler t i ligningen 90=f(t)

Ad 4: Differentier f(t) mht. t og indsæt t=27 i denne. Fortolk talet - overvej enhederne.


Svar #2
03. november 2008 af bjarkeh (Slettet)

Så 1:
f(27) = 8,92 * (27 - 20)1-1
= 75,85 W/m2

Så 2:
f(27) = 8,92 * (27 - 20)1-1
= 75,85 W/m2

f(29) = 8,92 * (29 - 20)1-1
= 100,00 W/m2

hvilket jeg får til 75,85% ? (forkert!)

Og de to sidste forstår jeg ikke helt?


Svar #3
03. november 2008 af bjarkeh (Slettet)

#1 Hjælp til forklaring, tak!
Og er #2 rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Ah, du skal lige finde den relative tilvækst - dvs. forskellen imellem dem divideret med den, du ønsker at sammeligne med.


Svar #5
03. november 2008 af bjarkeh (Slettet)

Så det er 24,15 % ? :)
Det er det i hvert fald, når man regner forskellen?

Og hvad med de to sidste.. Kan du hjælpe med dem? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2008 af Anything (Slettet)

Ingen der vil hjælpe til at se, om opgaverne er rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2008 af Anything (Slettet)

.. Jeg er nemlig selv i gang med opgaven. :)


Skriv et svar til: Opholdsrum?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.