Fysik

Hjælp atomer

03. november 2008 af Miasss (Slettet)

Bestem N og Z for:

den neonisotop, der har A = 20

Hvordan finder man z= jeg ved at N finder man ved : A-Z..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af mathon

slå op under Neon i det periodiske system


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2008 af mathon

Z = atomnummeret


Svar #3
03. november 2008 af Miasss (Slettet)

så Z for Lanthan vil være 57 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2008 af mathon

#3
Ja


Svar #5
03. november 2008 af Miasss (Slettet)

super..

har lige en mere spørgsmål

Ved et alfa henfald dannes Ra-215 som daterkerne

Hvad er moderkerne?

219/ 90 Th --> 215/88 Ra

Dvs, 219/ 90 Th er moderkernen er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2008 af mathon

90219U  --->  88215Ra  +  24He


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2008 af mathon

SORRY!

90219Th ---> 88215Ra + 24He

Så - JA rigtigt...:-)


Skriv et svar til: Hjælp atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.