Matematik

halløj

03. november 2008 af okerne (Slettet)

Hej har lige en opgave som jeg har problemer med

Blandt danskere viser det sig, at 45 % har blodtype O, 40 % har type A, 11 % har type B og 4 % har
type AB. Lad W, X, Y og Z angive antallet med type O, A, B og AB, henholdsvis, i en tilfældig
sekvens af ti nyfødte danskere.
a) Find P(X = 4, Y = 3, Z = 0)
b) Find P(X = 4, Y = 3)
c) Find P(W= 4)

Generelt for alle spørgsmålene vil jeg bruge multinomialfordelingen, men jeg er usikker på hvad n, som er defineret som uafhængige udtrækninger fra en population. Jeg tror at jeg skal bruge n=10

Jeg får følgende resultater:

a) P(X = 4, Y = 3, Z = 0)=0,8587

b) -
c) P(W= 4)=0,0410

Er det rigtig eller skal n være andre tal?


Skriv et svar til: halløj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.