Matematik

hvordan???

03. november 2008 af sissasine (Slettet)

      bestem løsningsmængden til de åbne udsagn .                      

 6/5x+2 - 9/5x+7= 0

3/3x+2= 5/4x+7

der der en der vil  prøve at skære det udi pap


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Metre (Slettet)

Hej,

Løsningsmængden er mængden af de værdier der gør det åbne udsagn sandt. Værdier =løsninger. Det vil sige at når du indsætter løsnigerne skal ligningen være sand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2008 af Metre (Slettet)

Hvadangår resultatet, ville jeg solve i forhold til at ligningerne=0 og så på den måde finde x, tror jeg.


Svar #3
04. november 2008 af sissasine (Slettet)

forstår ikke helt hvordan, , er der en der vil prøve at regne det første så jeg kan se


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2008 af mathon

#3

se
http://peecee.dk/upload/view/138561


Svar #5
04. november 2008 af sissasine (Slettet)

hej Mathon, tusind tak for din hjælp,

der er lige noget jeg ikke fatter,

der står: der multipliceres med (5x+2) (5x+7)

og så er der en lang brøkstreg=

6(5x+2)(5x+7) - 9(5x+2) (5x+7)=0*(5x+2)(5x+7) under brøkstregen står deri venstre side

( 5x+2)   0g til højre (5x+7) dem der står under stregen kan man fjerne dem

og så fjerne det tilsvarende ovenover???     

og så står der at x ikke tilhører ( -0,4,-1,4) hvordan kommer man frem til det ???                     


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2008 af mathon

...forkortes væk...


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2008 af mathon

...nævnere må aldrig have værdien 0...


Svar #8
04. november 2008 af sissasine (Slettet)

kære Mathon

hurra nu tror jeg tiøren faldt hos den ga´mle mor( som har fået den sindsyge ide at ville!!! lære det her matematik,:)

er det forstået ?  korrekt  når der står eks. (5x+2) over og under står (  5x+2) så må de tages væk= det du kalder forkortes væk????  har virkelig haft det svært med at se (hvor x tilhører ikke ( - 0,4, -1,4 kommer fra

men nu ser jeg det nævner under første brøk =  2/5x= 0,4 nævner under anden brøk 7/5x= 1,4

det eneste  er nu bare hvorfor står der minus foran dine


Skriv et svar til: hvordan???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.