Matematik

trigonometri

03. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

Hej,

jeg har en trigonometriopgave, hvor jeg ved at trekanten har to løsninger. Jeg kender følgende oplysninger:

A = 43
a = 10,1
d = 12,17

vha. sinusrelationen har jeg fået D til at være 55,08


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Isomorphician

Hvad er d og D?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

#1 Små bogstaver plejer at betegne sider, mens store bogstaver betegner vinkler.

#0 Hvad skal du finde?


Svar #3
04. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

jeg skal finde sidelængden b


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Så benyt cosinusrelationen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

... Eller sinusrelationen da du ved at vinkelsummen i en trekant er 180o


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2008 af mathon

...bemærk

der er 2 løsninger...


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2008 af mathon

brug cos-relationen som 2.gradsligning:

a2 = b2 + d2 - 2*b*d*cos(A), som reduceres til

b2 - (2d*cos(A))b + (d2-a2) = 0 ..........


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2008 af mathon

...og

B1 = cos-1((a2+d2-b12)/(2ad))

B2 = cos-1((a2+d2-b22)/(2ad))


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.