Kemi

Lille opgave igen

03. november 2008 af strangers

Hejsa

0,215 gram af pentansyre kan adderes med 0,400 gram brom.

Hvor mange mol brom kan adderes pr. mol syre?
 

Derudover:

Hvad fortæller det om en syre, at den kan addere brom? Det fortæller vel blot at den indeholder en dobbeltbinding?

Mange tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Petrozza (Slettet)

Det er da pudsigt, at dit første spørgsmål også er bleven stillet af mig... Jeg følger nøje med her:p


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2008 af mathon

M(CH3(CH2)3COOH) = 102,13 g/mol

M(Br2) = 159,808 g/mol

n(pentansyre) = (0,215 g)/(102,13 g/mol) = 0,002105 mol
n(brom) = (0,400 g)/(159,808 g/mol) = 0,002503 mol

antal mol brom pr mol pentansyre: (0,002503 mol brom)/(0,002105 mol pentansyre) =
1,19 mol brom pr. mol pentansyre


Skriv et svar til: Lille opgave igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.