Matematik

Ligning for tangent - diffentialregning

04. november 2008 af pernillebs (Slettet)

Hej alle.. Håber nogen kan hjælpe - er kørt fast.

Jeg skal finde ligningen for tangenten til denne funktion og stigningstallet er -1.

f(x) = x^2 + 3x + 4

Jeg har fået f ' (x) =2x + 3

2x+3 = -1

2x = - 4

x = - 2

Hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2008 af Isomorphician

Find y-værdien på parablen der har x-værdien -2.

Nu har du et punkt og en hældningskoefficient. Så burde du kunne finde en ligning for linjen.


Svar #2
04. november 2008 af pernillebs (Slettet)

Ja men jeg er bare i tvivl om HVORDAN jeg finder y ..


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2008 af Isomorphician

find f(-2)

(indsæt -2 på x's plads i f(x))


Svar #4
04. november 2008 af pernillebs (Slettet)

mener du f (2) eller f ' (2)


Svar #5
04. november 2008 af pernillebs (Slettet)

Så giver y  -6.

men hvad så?


Brugbart svar (2)

Svar #6
04. november 2008 af mathon

f '(xo) = -1
xo = -2
f(xo) = f(-2) = 2

tangentligning:

y = f '(xo)x + (f(xo) - f '(xo)xo)


Svar #7
04. november 2008 af pernillebs (Slettet)

Jeg skal regne den ved håndkraft - dvs. uden formlen


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. november 2008 af Isomorphician

#4

f(-2)


Svar #9
04. november 2008 af pernillebs (Slettet)

ja -6 .. men hvad gør jeg så videre?


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. november 2008 af Isomorphician

f(-2) = (-2)2 + 3(-2) + 4 = 4 - 6 + 4 = 2


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. november 2008 af Isomorphician

#9

Flere muligheder, men du kan bruge at du nu kender alt hvad du skal bruge for at finde ligningen ud fra svaret i #6

y = f'(x0)x + (f(x0) - f'(x0)x0) <=>

y = -1x + (2 - ((-1)*2))

y = ....


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. november 2008 af mathon

linjen med
hældningstal -1 gennem (-2,2)


Svar #13
04. november 2008 af pernillebs (Slettet)

hmm 4 - x.. giver ikke mening.. jeg opgiver


Skriv et svar til: Ligning for tangent - diffentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.