Matematik

Tangent

04. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

Hej allesammen, har lige en opgave, hvor jeg virkelig er gået i stå, håber nogle kan hjælpe mig :D
Bestem ligningen for den tangent til grafen for funktionen f(x)=√x der har hældning 3.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af Isomorphician

Tangentligning:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

.....

f'(x0) = 3

x0 er den x-værdi hvor f'(x) = 3


Svar #2
04. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

altså skal jeg indsætte 3 ved x0 plads?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

nej du skal indsætte 3 på f'(x0) 's plads. I din tangentligning mangler du så x0 og f(x0)... x0 finder du ved at løse ligninge f'(x0)=3

det korte af det lange er, at du skal starte med at differentiere din funktion!


Svar #4
04. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

Ej er overhovedet ikke med :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Du skal differentiere din f(x) !


Svar #6
04. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

altså hvordan gør man det, forstår overhovedet ikke hvad i mener :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2008 af neze (Slettet)

du kan også bare bruge din lommeregner til at differentiere:)


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. november 2008 af mathon

f '(x) = 1/(2√(x))

f '(xo) = 1/(2√(xo)) = 3

1/√(xo) = 6

√(xo) = (1/6)

xo = (1/36)

dvs. i punktet Po((1/36);(1/6))

tangenten i Po
y - (1/6) = 3(x-(1/36))

y = 3x + (1/6) - (3/36)

y = 3x + (2/12) - (1/12)

y = 3x + (1/12)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2008 af Lulles (Slettet)

er der ikke en anden måde for vi har ikke lært alt det der


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Det lyder mærkeligt, at I ikke har lært om differentiering af funktioner, når hele opgaven er baseret på, at man i det mindste bare har en smuule baggrundsviden om differentialkvotienter.

Måske skulle du læse lidt i din bog


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.