Matematik

Ligning:S

04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

heysa.

Opgaven lyder:

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem A(4,2), og som er parralel med linjen n

Bestem ved N: 2/3x - 5/3

Svaret skal angives eksakt, dvs mellemregningerne  skal forgå uden afrunderinger.

Jeg ved at hældningstallet for linjen M er det samme som N's. Altså 2/3x.

Men så går jeg i stå her


Svar #1
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

håber i kan hjælpe mig igang!


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

da m er en linie har denne forkriften y=ax+b, du kender a ... så indsæt dit punkt A i denne og find b ved isolering :-)


Svar #3
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Så det bliver sådan:

y= 2/3x+b=


Svar #4
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Sorry, glem den sidste "="


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Ja ... find så b ved at indsætte punktet A(4,2)


Svar #6
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Altså, så det bliver sådan:

y=2/3x+4,2?

Det lyder ikke rigtig i mine ører.


Svar #7
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Nååår !

altså, jeg sætter (4,2) i mit Kordinantsystem. Og jeg kender min hældingstal.

Så det bare med at sætte stregen, ikke?

Men så skal jeg jo også lave ligningen N ind i kordinansystemet


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

du har at y=2/3x+b indsæt (x,y)=A(4,2) (da linien skal gå gennem dette punkt) da har du

2=2/3*4+b ... find nu b


Svar #9
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

2=2/3*4+b ... find nu b

Skal der stå 2?:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

ja ... dit punkt hedder (x,y)=(4,2)


Svar #11
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Jeg gør sådan her.

Jeg flytter på tallene, så B står alene, og til sidst for jeg det til 0,666


Svar #12
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

#10 My bad dude:)


Svar #13
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Jeg skal bare finde b, så r den løst.

men jeg har forstået måden du har lavet den på..

når jeg skal isoloere B, skal jeg så flytte den?


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#11 dit fortegn er ikke korrekt b = 2-2/3*4 = 2-8/3 = (6-8)/3 = -2/3 ≈ -0,666


Svar #15
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

b = 2-2/3*4

Hvordan kan det blive til et minus tal, når vi ik har rykket det?

jeg tror jeg er ved at fatte det.


Svar #16
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Ja okay, forstår got hvorfor det bliver minus..

men det må ikke være et afrundet tal, hvad skriver jeg så


Svar #17
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Åghhhhhhhhhhhhhhhhh, pis !

Der skal stå (2,-1) og ikke (4,2)

tilgiv mig for min dumhed:)


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

som skrevet i #14  med fed ie b=-2/3


Svar #19
04. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Med mine nye udregninger får jeg det til 1/3=0,333

Jeg gør følgende:

-1= 2/3*2+b

-b= 2/3*2+1

b= -2/3*-2-1

b= 1/3

er der nogle fejl?:s


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

De to første linier er ok, men

-b =  2/3*2+1

b = -2/3*2-1=-4/3-3/3=-7/3


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.