Matematik

Hjælp Femkant areal :-(

05. november 2008 af sira (Slettet)

En femkant har vinkelspidser i A(0,2) , B(3,4) , C(6,1) , D(6,-4) og E(2,-2).

a) Bestem arealet af ΔABC?

b) Bestem arealet af femkanten?

Hjælp :-(


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2008 af c_aastrup

Vi har punkterne

og på den sædvanlige måde kan vi regne afstanden mellem punkterne

 

 og videre

a)

Der er en formel til at regne arealet udfra sidelængderne (den hedder Herons formel). Vi skal bruge størrelsen

og så bliver arealet via formlen


 

b)

Du kan splitte femkanten op i tre trekanter: ΔABC, ΔACD og ΔADE, og så regne arealet ud for dem og lægge dem sammen.

Fra før har vi, at

og videre

og vi sætter

og så bliver arealet via formlen



og den sidste trekant

<equation|AD|=\sqrt{72}\approx 8,485, \quad |DE|=\sqrt{20}\approx4,472}, \quad |AE|=\sqrt{20}\approx4,472}$">

 og vi sætter

og så bliver arealet

Samlet set fås


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2008 af c_aastrup

Argh.

En af mine ligninger ser mærkelig ud. Der burde stå

|


Svar #3
05. november 2008 af sira (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Hjælp Femkant areal :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.